Welcome To My Simple Blog ♥ You Can -->|+Follow | D'Board|
//Simple is better

Olla
Hey ! Good days to you!


Welcome to my world . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Superman to kill you!.

Status : I want my LEO back T_T


Everday Is A New Day

Tagboard
Footprints here!



Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: sitizashida

health is the most important
Assalammualaikum and hye readers. Meet me again. Siti zashida fakira. Of course Abdullah’s daughter  <3 . rindu shida ta? Lama ta shida ta publish post? Lama kan kan? Fyi, shida masuk wad la. Hihi. tiga hari dua malam di hospital kemaman. lapan hari tujuh malam di kuantan medical centre. Okei, campur semua jadi sebelas hari la merana duduk kat hospital. Duduk kat kmc masuk sepuluh botol air. Sakit boleh di nyatakan di situ. Hehe.

Sakit yang amat bila telah masuk jarum sebanyak 9 batang jarum. Mana tak nya kan, hospital kemaman lima jarum tapi empat lagi tempat ta jupa urat. Aduhhh, da ta nampak yang pergi cucuk juga tu kenapa? ! stress la jadi camni. Kmc empat jarum. dua jupa tapi darah tak keluar lepas cucuk tu. Pelik bin ajaib kan? Haha. Itu la saya. Darah saya degil doctor. Like the owner blood. Hihi.

Kat kmc dua tempat masuk air sebab lepas tiga hari tu kan. Tempat cucuk yang pertama tu sakit. Nurse masuk pastu buang. Ingat da ta cucuk da. P doctor masuk cari lagi. Dua tempat cucuk ta keluar darah. Pastu kan, Nampak air muka doctor tu da fade up. Haha. Dia cakap na cucuk kat kaki. Tapi ta jupa. Lastly, dia try kat lipatan tangan belah kanan. Finally! Jumpa jugak. Hiuh ;) ta seksa la jasad ku akhirnyaaa. Tapi sakit la juga cucuk kat lipatan tangan tu. Sampai kaki berhanyun tahan sakit. Doctor tu sakit pinggang paaa. Haha. Almaklumlah, da TUA. Hihi

Duduk kat kmc kan tunggu je kawan datang melawat. Hehe. Na tengok siapa yang betul betul boleh di labelkan kawan sejati.  Eceyytt >) taklah. Gurau. Pastu kan hari sabtu baru baru ni (tak silap shida la) salah seorang kawan daripada kelas excellent datang. Nama? NUR SURIANI BINTI MUSTAFA. Betul ke ta eja nama ayah dia tu. Em. Sorry if any mistake. Dia datang jenguk pak saudara dia ta silap. Kebetulan hospital sama, terjumpa dengan maksu kita. Pastu, maksu yang bagitahu. Ta silap shida la. Malu la. Tetiba tetamu datang ta bagi warning dulu. Cepat cepat ambik tudung. Hehe. Duduk kat kmc wad dia dalam bilik. So, ta keberatan la shida na free hair dalam wad SAHAJA. Keluar pergi mega mall masih lagi bertudung. Time duduk dalam wad tudung tu letak la kat tepi batal. Stanby kalau siapa datang.

Daripada cerita sal tetamu tukar jadi tudung. Takpe kan melencong jap :3 terharu tengok yanie datang. Series na nangis T_T haha. Dok a. malu jee. Dh tengok kita dalam keadaan sakit. Baru lepas buang jarum. Hurmm. Malu gilaaaaaaa. Pastu, time balik yanie cakap ‘cepat sembuh ea’ thankyou yanie. Hehe.

Eh eh, da panjang lebar ni. Korang still ta tahu kan shida sakit apa? Bak kata doctor AMENIA apa entah. Bak kata shida paru paru jangkitan kuman. Kesan daripada udara yang tidak berkualiti. Haih, macam mana la bole ada jangkitan kuman? Sian paru paru shida. Em. Hari jumaat pukul 3 gitu la. Doctor buat masuk camera kecil kat mulut untuk tengok perut sakit apa and kat hidung untung tengok paru paru dan ambil sample kuman tu. Sebelum buat masuk camera tu, start pukul 8.30 shida kena puasa. Em. Lapo eeerrrrrrr! Takpe. Sabar itu separuh daripada iman. Haha. Sebelum tu pergi tu ada la juga perasaan debor. Tapi watlek watpeace E:

Pastu, nurse suh naik wheel chair na pergi tempat tu. Debar ada a sikit. Pastu sampai suruh baring atas bag dia tu la. Ala, tempat baring pesakit tu. Shida panggil bag. Hehe. Pastu kan doctor letak benda apa entah kat tangan. Dia cakap ‘ laju ye jantung’. Haha. Doh debor! Pastu dia cucuk then suruh gigit something. Dia cucuk ubat bius kot. Cause after that, siti zashida automatically ZzzzZZZz. You know what I meant right? gOod O> sedap tidur. Satu jam pastu, nurse tolong kejutkan. ‘adik bangun’ . first soalan keluar daripada mulut shida ‘ da siap ke?’  haha. Soalan kategori bengong. Pastu ayat keluar daripada mulut shida ‘ NOK AIR ‘. Bijok op? biasa kita. Hihi. P yang pasti totally superbosan a duduk hospital. Hadap permandangan yang indah je. Tengok awan. Ta tengok awan tengok burung. Ta tengok burung, tengok tv. Bosan - -‘

Hari selasa bole keluar.  Yes! Bole keluar TAPI ta bole pergi sekolah lagi. Untung sangat sangat. Em. Bosan duk rumah. Tapi takpe, my baby LEO ada. Hehe. Ohtidak :O ! exam ta jawab lagi. em. jangan tunjuk la soalan bocor ta berkenan d hati. tapi kalau ada peruncingan. .  saya na la. 

oke la guys. take care semua. jangan tiru macam saya. saya berpenyakit. kidding :) dugaan datang. harus ditempuh right? dugaan shida untuk tahun PMR. nanti bulan lima cuti kan? insyaallah shida akan kene buat operation. operate tonsil. kejap je tu. hihi. pray for me k? eh, panjang bebenar post kali ni? aneh o_O ? tidak mengapa. haha. karat ayat. kdah. kla. assalammualaikum :*